ApariȚii Media

Școala Profesională Germană Alba, la începutul anului școlar. 77 de elevi s-au înscris la specializările școlii

 

Un nou an școlar a început luni și la Școala Profesională Germană Alba. 77 de elevi s-au înscris în acest an la una dintre specializările școlii.

În anul școlar 2018-2019, 208 de elevi au urmat cursurile Școlii Profesionale Germane Alba, iar în acest nou an școlar 77 de elevi s-au înscris la una dintre specializările școlii: electromecanic utilaje și instalații industriale; operator CNC și modelier, transmit reprezentanții unității de învățământ.

Școala profesională în sistem dual, alternativa educațională de succes

 

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor absolvenți de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în timpul studiilor liceale!

Nevoia de flexibilitate într-o economie digitală în schimbare rapidă este tot mai mare, de aceea este important ca sistemul de învățământ să se adapteze acestor schimbări. Ocupațiile curente înseamnă mai mult decât exersarea unei profesii și necesită formarea de competențe mult mai largi.

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor care vor să învețe meserie încă de pe băncile şcolii şi vor o şansă în plus la angajare după absolvire

 

Școala Profesională Germană din Alba Iulia și-a deschis din nou porțile tinerilor absolvenți de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în timpul studiilor liceale.

Nevoia de flexibilitate într-o economie digitală în schimbare rapidă este tot mai mare, de aceea este important ca sistemul de învățământ să se adapteze acestor schimbări. Ocupațiile curente înseamnă mai mult decât exersarea unei profesii și necesită formarea de competențe mult mai largi.

Datorită parteneriatului strâns cu autoritățile din județul Alba, Star Transmission și Star Assembly sunt parteneri și susținători ai sistemului dual. Star Transmission și Star Assembly oferă un program de învățământ dual după modelul german, care își propune să ofere tinerilor din regiunea Alba o perspectivă bună a carierei și, în același timp, să asigure generația viitoare de talente ale celor două companii.

 

Miercuri la Alba Iulia a fost inaugurată oficial Şcoala Germane Profesionale de tip Kronstadt. Aceasta va funcţiona în cadrul Colegiului Tehnic Alexandru Domşa.
La eveniment au participat Ernst-Werner Hoffmann, Ministerul Culturii şi Educaţiei din landul Baden Württemberg din Germania; Hans-Peter Buggermann, Academia de Stat Esslingen, Germania; Stelian Fedorca, secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale; Valentina Ştefania Duminică, secretar de stat, Ministerul Educaţiei Naţionale.
Din partea gazdelor au fost prezenţi: Ion Dumitrel, preşedintele Consiliul Judeţean Alba; vicepreședintele CJ Alba, Alin Cucui,Dorin Şerdean viceprimarul Municipiului Alba Iulia; Dorin Sandea, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba; Nicolae Liviu Goţia, directorul Colegiul Tehnic „Al. Domşa”.

Prima promoţie la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia. Absolvenţii vor lucra la companii româneşti şi străine

Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia a sărbătorit prima generaţie de elevi. 36 de tineri au absolvit în acest an cursurile şcolii. Pe parcursul celor doi ani de studiu, tinerii au învăţat o meserie, au beneficiat de spaţii moderne pentru practică şi acces la activitatea unor firme importante din judeţ. În final 95% dintre aceştia au fost angajaţi la companiile partenere. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ „Patrulaterul aurifer“ din Apuseni. Cine vrea să exploateze perimetrel… Absolvenţii vor lucra la companiile Star Transmission SRL, Supremia Grup SRL, Ipec SA, Bosch Rexroth SRL şi Saturn SA, la care au şi efectuat practica în perioada şcolarizării. La ceremonia de absolvire a primei generaţii de elevi, care a avut loc vineri, 7 august, începând cu ora 10.00, au participat preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, inspectorul şcolar de specialitate – învăţământ tehnic din cadrul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba, Alexandra Popa, managerul general Star Transmission, Bernd Krottmayer, directoarea Şcolii Profesionale Germane Alba Iulia, Carmen Sînc, cadre didactice şi elevi.

Acțiunea ”5S Public” la Școala Profesională Germană

 

Institutul KAIZEN® România și Consiliul Județean Alba continuă seria acțiunilor 5S Public, demarate în anul 2011. Actiunea intitulata „5 S Public” are loc in cadrul programului Educație KAIZEN pentru România” si este sustinuta de mari companii si organizatii: Supremia Grup, KAIZEN Manager Club și AOTS – Asociația de Management Japonez din  România.

Proiectul ce se va derula in 1 Aprilie 2014 presupune instruirea unui număr reprezentativ de voluntari şi participarea acestora la o acţiune propriu-zisă de curățare a mediului public, în stil japonez. Voluntarii vor beneficia de instruire în managementul menţinerii curăţeniei, igienei, aspectului civilizat al unui oraş, al organizaţiilor publice responsabile, prin standardizare.

Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia: Ce avantaje au tinerii la această unitate

 

 

Tinerii care vor să înveţe meserie încă de pe băncile şcolii şi vor o şansă în plus la angajare după absolvire au opţiunea cursurilor la Şcoala Profesională Germană din Alba Iulia, deschisă din toamna anului trecut. Beneficiază de spaţii moderne pentru practică, acces la activitatea unor firme importante din judeţ şi bursă de 400 de lei. Cu toate acestea, nu toţi dintre cei 46 de elevi de la unitatea din municipiu care au reuşit să treacă de selecţiile de înscriere la cele două clase de şcoală profesională au şi respectat condiţiile pentru a-şi păstra sprijinul financiar oferit de stat şi de companii. 11 dintre ei, din diferite motive, au depăşit numărul maxim admis de absenţe nemotivate la ore şi au pierdut dreptul la bursă.

Şcoala profesională germană din Alba Iulia funcţionează ca un ceas elveţian

Şcoala profesională germană, care funcţionează în incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domşa” din Alba Iulia arată impecabil, iar promisiunile făcute în 18 septembrie privind bursele de 400 de lei per elev, 200 de lei de la Ministerul Educaţiei şi 200 de lei de la firmele partenere au fost respectate, iar elevii care au frecventat cursurile sunt cu banii la zi.

Săli de clasă curate, laptopuri, ateliere de mecanică şi electromecanică moderne sunt câteva dintre condiţiile bune de învăţământ puse la dispoziţia celor 45 de elevi. După cum celebra zicală spune şi anume „nu există pădure fără uscăciuni” şi la şcoala germană s-au găsit elevi care nu şi-au primit banii din cauza absenţelor, sau care au renunţat la acest tip de învăţământ. Şcoala profesională germană va crea specialişti în electromecanică utilaje şi instalaţii industriale, respectiv modelărie. Proiectul se derulează în parteneriat cu firmele Star Transmission Cugir, Supremia Alba Iulia, Saturn Alba Iulia, IPEC Alba Iulia şi Apulum Alba Iulia.

159 de elevi concurează pentru cele 56 de locuri disponibile la Școala Profesională Germană din Alba Iulia

 

La doar un an de la înființarea sa în Alba Iulia, școala profesională germană a câștigat încrederea elevilor și a părinților care vor ca odraslele lor să învețe într-un sistem dual de învățământ. Pentru cele 56 de locuri, alocate în 2014 la școala germană care funcționează în incinta Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” se „bat” 159 de elevi, conform inspectorului școlar, Dan Cherecheș.

Nota pe care o vor obține la examenul intern reprezintă 30% la admitere, iar media la Evaluarea Națională 70%. Astfel cei 159 de elevi vor fi repartizați în cele două clase, în ordine descrescătoare a mediilor.Săli de clasă curate, laptopuri, ateliere de mecanică şi electromecanică moderne sunt câteva dintre condiţiile bune de învăţământ puse la dispoziţia celor 56 de elevi. Şcoala profesională germană va crea specialişti în electromecanică utilaje şi instalaţii industriale, respectiv modelărie. Proiectul se derulează în parteneriat cu firmele Star Transmission Cugir, Supremia Alba Iulia, Saturn Alba Iulia, IPEC Alba Iulia şi Apulum Alba Iulia.

Interes crescut pentru învățământul profesional din Alba Iulia

Partidul Național Liberal susține în continuare revigorarea învățământului în școlile profesionale, după ce la nivel național, tonul a fost dat de domnul Stelian Fedorca, fostul secretar de stat PNL de la Ministerul Educației. În județul Alba, una dintre uinitățile de învățământ profesional cu tot mai mare success este Școala Profesională Germană din Alba Iulia, al cărei initiator a fost vicepreședintele Consiliului Județean Alba, domnul Florin Roman (președintele PNL Alba Iulia).În acest an, elevii din clasa a VIII-a au avut oportunitatea de a opta pentru învăţământul profesional, înscrierea făcându-se înainte de admiterea la liceu. Selecţia elevilor care optează pentru învăţământul profesional se realizează de către companii, împreună cu unitățile de învățământ care organizează învăţământ profesional. Durata pregătirii practice, prin stagii în companii, s-a dublat faţă de anul trecut, de la 11 la 24 săptămâni.